WATERBOUW

De waterbouw is een diverse sector. Dat geldt ook voor de werkzaamheden die er plaats vinden. Ondanks de hoge veiligheidseisen gaat er toch wel eens iets mis. Een klein ongelukje kan grote gevolgen hebben. Routinematig werken kan soms ook een risico zijn. Daarnaast komt er steeds meer aandacht voor het mentale welzijn. Als je goed in je vel zit, gaat het werk stukken beter. Vergeet daarom niet om af en toe goed te kijken hoe met met jezelf én met je collega’s gaat.

Podcast

Luister de podcast aflevering via jouw favoriete podcast-app.

Webinar Waterbouw

Vertegenwoordigers vanuit de branche praten met elkaar over veiligheid. Hoe kunnen we met elkaar werkveiligheid verbeteren?

Interview met Bas

Bas vertelt over zijn werk in de Waterbouw als 2e Stuurman en over het werken met een reddingsvest. “Soms een beetje lastig maar wel noodzakelijk.”

Struikelen - uitglijden

Struikelen en uitglijden zijn de meest voorkomende ongelukken aan boord. Meestal loopt het af met een paar blauwe plekken, maar het kan ook goed mis gaan. Ben jij wel eens gevallen tijdens het werk?

Radio Medische Dienst

De KNRM Radio Medische Dienst biedt hulp aan schepen waar dan ook ter wereld. Zij varen het meeste uit voor zieke mensen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje.

Interview met Hendrik

Hendrik Postma, Voorzitter van de Vereniging van Waterbouwers, vertelt over het belang van menselijk gedrag in de veiligheidscultuur.

elkaar aanspreken

Soms is het verleidelijk om de veiligheidsregels door de vingers te zien. Zeker wanneer je het druk hebt. Spreek jij jouw collega’s aan op veiligheid?

Vallende objecten

In een split second kan het gebeuren! Kijk mee door de ogen van een collega.

REDDINGSVEST

Ben springt in het trainingsbad van STC-KNRM. Een keer met én een keer zonder reddingsvest. Wat denk jij dat het meest veilig is op open water?

Interview met Leon

Leon werkt als kapitein op de Amazone. Hij moet zorgen voor goede communicatie. En dat de crew goed op de hoogte is van het werk aan boord.