VISSERIJ

De visserij is een typisch Nederlandse sector waar we trots op  mogen zijn. Maar helaas staat deze sector regelmatig onder druk. Veiligheid mag daar nooit onder lijden. Veilig Werken Op Zee is er voor iedereen en gaat met iedereen in gesprek. We steunen grote en kleine ondernemers met bijvoorbeeld voorlichtingsmateriaal. We luisteren goed en we kaarten onderwerpen aan om, waar nodig, de veiligheid te verhogen.

Podcast

Luister de podcast aflevering via jouw favoriete podcast-app.

Webinar Visserij

Vertegenwoordigers vanuit de branche praten met elkaar over veiligheid. Hoe kunnen we met elkaar werkveiligheid verbeteren?

Interview met Richard

Richard werkt als schipper. Hij vertelt welke gevaren hij tegenkomt bij het hijsen van de netten.

goede communicatie

Als visserman werk je vaak met iemand samen. Extra belangrijk om de communicatie goed te houden, voor de sfeer én veiligheid.

Interview met Henk

Henk deelt een aangrijpend verhaal over een reddingsactie met een fatale afloop.

Vallende netten

Een vallend net wil je niet op je hoofd krijgen. Zeker wanneer je midden op zee bent en er niet snel teruggevaren kan worden. Draag jij jouw helm wanneer jij bij de netten staat?

Interview met ben

Als ex-vissersman weet Ben hoe gevaarlijk het aan boord kan zijn, zeker met slechte weersomstandigheden.

Radio Medische Dienst

De KNRM Radio Medische Dienst biedt hulp aan schepen waar dan ook ter wereld. Zij varen het meeste uit voor zieke mensen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje.

Reddingsvest

Ben springt in het trainingsbad van STC-KNRM. Een keer met én een keer zonder reddingsvest. Wat denk jij dat het meest veilig is op open water?

de gevaren op zee

Weet jij hoe het is om te werken in gevaarlijke weersomstandigheden?