KOOPVAARDIJ

Tijdens het verblijf in de havens, worden er aan boord van onze koopvaardijschepen een hoop zware goederen verplaatst. Dit gaat soms om enorme tonnen aan gewicht die gehesen worden. Dat is niet zonder risico. Ben jij je bewust van alle gevaren aan boord? Communiceer jij goed met je collega’s over de werkzaamheden? Weet jij bijvoorbeeld waar je staat tijdens spannende werkzaamheden? Houd jezelf én je collega’s scherp! Bekijk de verhalen van collega’s op deze site. Kijk gerust ook eens bij de andere maritieme sectoren.

Podcast

Luister de podcast aflevering via jouw favoriete podcast-app.

Webinar Koopvaardij

Vertegenwoordigers vanuit de branche praten met elkaar over veiligheid. Hoe kunnen we met elkaar werkveiligheid verbeteren?

Radio Medische Dienst

De KNRM Radio Medische Dienst biedt hulp aan schepen waar dan ook ter wereld. Zij varen het meeste uit voor zieke mensen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje.

justin over de luikenwagen

De grote kraan is een belangrijk onderdeel van het werk, maar kent ook vele gevaren.

Interview met Konstantin

Wanneer je werkt met chemische stoffen is het éxtra belangrijk om je aan de veiligheidsregels te houden. Konstantine weet hier alles van.

Luikenwagen

Heb jij wel eens een ongeluk zien gebeuren met een luikenwagen?

Reddingsvest

Ben springt in het trainingsbad van STC-KNRM. Een keer met én en keer zonder reddingsvest. Wat denk jij dat het meest veilig is op open water?

Interview met michiel

Als kapitein vindt Michiel het belangrijk dat iedereen zich uit durft te spreken over veiligheid aan boord. 

Interview met Justin

Justin vertelt over zijn werk als 1e Stuurman en de dagelijkse risico’s van het vak.

Besloten ruimte

Voer jij regelmatig een veiligheidsinspectie uit?